‘The Lancet Neurology’ publica l’estudi del té verd

La prestigiosa revista científica 'The Lancet Neurology' publica en la seva propera edició l'anomenat estudi del té verd, realitzat per investigadors de Barcelona i en el que s'obre una prometedora via per a la millora del rendiment cognitiu de les persones amb SD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La prestigiosa revista científica The Lancet Neurology publica en la seva edició de juliol l’anomenat estudi del té verd, realitzat per un equip d’investigadors del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), liderats pels doctors Mara Dierssen i Rafael de la Torre. Part de l’article es pot consultar ja per internet.

Aquest estudi ha demostrat que un compost del té verd, la epigalocatequina galato (EGCG), juntament amb un protocol d’estimulació cognitiva pot millorar les capacitats cognitives de les persones amb síndrome de Down.

El treball recull el resultat de l’assaig clínic realitzat a l’IMIM entre els anys 2012 i 2014 en el que van participar 84 persones amb síndrome de Down d’entre 16 i 34 anys. Els resultats d’aquest estudi conclouen que les persones tractades van millorar la seva memòria de reconeixement visual, així com l’atenció, l’autocontrol i el comportament adaptatiu, i que aquests canvis estaven relacionats amb canvis biològics en les connexions del cervell.

Prèviament, durant l’estudi pre-clínic, es va constatar amb ratolins que la combinació d’epigalocatequina galato i estimulació cognitiva era capaç d’inhibir un dels gens compresos al cromosoma 21, que és el que les persones amb síndrome de Down tenen triplicat. Al inhibir aquest gen (DYRK1A), relacionat amb la plasticitat cerebral i algunes capacitats intel·lectuals, es va aconseguir millorar el funcionament i desenvolupament del cervell.

La Dra. Dierssen i el Dr. De la Torre tenen previst continuar la investigació i iniciar un assaig clínic amb nens i nenes amb síndrome de Down. “Els nostres resultats han estat positius en població adulta, on la plasticitat cerebral és limitada perquè el cervell ja està totalment desenvolupat. Creiem que si el tractament s’aplica a nens i nens els resultats seran encara millor”, han comentat els investigadors.  Per tirar endavant aquesta nova fase de l’estudi, però, cal trobar més vies de finançament, ja que les que hi ha en aquests moments no cobreixen el pressupost.

En el següent vídeo es pot veure una explicació sobre l’estudi del té verd fet per la mateixa Dra. Dierssen. Es tracta d’un resum de la xerrada-col·loqui amb Mara Dierssen que va organitzar l’any 2015 Down Catalunya amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down.

 

 

 

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad