Són més vulnerables les persones amb síndrome de Down a la pandèmia de COVID-19?

La Societat Científica de Recerca sobre la síndrome de Down, T21RS-Trisomy 21 Research Society, posa en marxa un projecte de recerca per a analitzar el risc de COVID-19 en persones amb la síndrome de Down.

El brot de coronavirus (COVID-19), catalogat com una pandèmia per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), afecta amb major gravetat a les persones grans i a persones amb malalties prèvies. No obstant això, existeixen encara moltes incògnites sobre la possible vulnerabilitat de certs col·lectius com les persones amb discapacitat intel·lectual.

En concret, les persones amb síndrome de Down poden tenir alguns factors subjacents que podrien influir en l’evolució i complicacions associades a la infecció per COVID-19 i als seus efectes adversos. Aquesta població presenta alteracions immunitàries de diferent caràcter i una major freqüència d’infeccions bacterianes i víriques, molt especialment les respiratòries, a més de freqüents anomalies en l’arquitectura de l’aparell respiratori. Per desgràcia, no es coneixen el nombre de casos d’infecció per coronavirus ni la seva gravetat en la població amb síndrome de Down, encara que sabem que s’estan produint en diferents edats i amb evolucions diverses.

És per això que atesa la iniciativa de la Trisomy 21 Research Society (T21RS) enfront de la infecció pel coronavirus que s’està duent a terme a Europa, els Estats Units i Iberoamèrica, s’ha constituït a Espanya una comissió de treball (T21RS COVID-19), amb l’objectiu de contribuir a la detecció de casos de persones amb síndrome de Down que hagin sofert la infecció per COVID-19. Aquesta iniciativa permetrà comprendre millor els riscos específics en aquesta població i proporcionar les recomanacions més apropiades per a protegir a les persones amb síndrome de Down contra el COVID-19.

La comissió T21RS COVID-19 ha dissenyat i implementat una enquesta per a famílies i facultatius que van portar o estan portant casos amb infecció per COVID-19 en aquesta població. A més a més, en la T21RS els comitès internacionals de recerca estan realitzant una revisió de la literatura científica més actual sobre els possibles factors de risc en aquestes persones, a causa de les seves comorbilitats.

Més que mai, és important garantir que les persones vulnerables es mantinguin fora de perill i que se’ls ofereixi el mateix accés a les proves i tractaments que a qualsevol altra persona.

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad