Nous Assessors a Down Catalunya

El Dr. Rafael de la Torre de l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM), i la Dra. Mara Dierssen del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, han acceptat aquest mes de juny la invitació de Down Catalunya com a nous Assessors de la nostra Coordinadora

El Dr. Rafael de la Torre Director del Programa de Neurociències de l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM), i la Dra. Mara Dierssen líder del grup de recerca  en neurobiologia cel·lular i de sistemes al Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, han acceptat aquest mes de juny la invitació de Down Catalunya per a entrar a formar part com a membres del Consell d’Assessors de la nostra Coordinadora, sumant-se així als advocats Jordi Durà i Ignasi Maeso i al professor Jesús Soldevila.

El Dr. De la Torre, és també Coordinador del Grup d’Investigació en Farmacologia Integrada i Neurociències de Sistemes de l’IMIM, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya i professor titular del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) de la UPF. En l’àmbit de la recerca, gran part dels seus treballs s’han centrat l’estudi de la interacció entre la nutrició i la cognició en diferents condicions de la malaltia (com els processos neurodegeneratius, els trastorns alimentaris o l’obesitat), així com en el desenvolupament de teràpies farmacològiques i no farmacològiques per al tractament de síndromes i malalties que causen discapacitat intel·lectual o bé deteriorament cognitiu. En aquest camp, en col·laboració amb la Dra. Dierssen, destaquen els avenços aconseguits gràcies als assajos realitzats amb un compost present al te verd, la epigalocatequina gal·lat, juntament amb un protocol d’estimulació cognitiva, on es va demostrar que aquests poden millorar algunes de les capacitats cognitives en les persones amb la síndrome de Down.

Per la seva banda, la Dra. Dierssen és doctora en neurobiologia per la Universitat de Cantàbria i directora d’investigació al CRG de Barcelona. El seu àmbit de recerca principal és la manera en què el cervell genera el comportament específic de cada individu. En concret, s’ha especialitzat en la síndrome de Down, amb una recerca capdavantera a escala mundial sobre les bases genètiques de la discapacitat intel·lectual. Les seves investigacions en l’àmbit terapèutic també han permès millorar el rendiment cognitiu de les persones amb síndrome de Down.

Poder comptar amb ells significa molt per a nosaltres, ja que amb la seva opinió i expertesa, ens sentim molt més forts i segurs a l’hora de poder donar respostes adequades en cas necessari.

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad