Manifest del Dia Mundial de la Síndrome de Down

Amb motiu del Dia Mundial, Down Catalunya llença un manifest on es defensa la necessitat que la societat canviï la seva mirada envers les persones amb síndrome de Down. Aquest canvi de mirada és també l’eix central de la campanya d’aquest any de Down España.

Avui, amb motiu del nostre Dia Mundial, les persones amb síndrome de Down volem reivindicar un cop més la nostra condició de ciutadans de ple dret així com la nostra voluntat de gaudir d’una vida plena i socialment inclusiva.

Per això, tornem a reclamar que:

  • Mereixem les mateixes oportunitats que tothom a desenvolupar al màxim les nostres capacitats. Això vol dir rebre una educació inclusiva i de qualitat en totes les etapes de la vida, amb els suports necessaris.
  • Hem de poder participar en qualsevol esdeveniment social, sense exclusions; tenim opinions, tenim somnis, tenim reptes, i per això volem que la societat escolti la nostra veu com la de les altres persones, és a dir, que no ens discrimini.
  • Cal respectar tots aquells drets bàsics que corresponen a qualsevol persona. Com, per exemple, el dret a treballar, a viure independent, a cuidar de la nostra salut i fer esport, a tenir espais d’intimitat, a votar, a moure’ns i viatjar en llibertat, a tenir parella i formar una família, o a gaudir d’una jubilació amb garanties i en companyia d’aquells qui estimem.
  • Necessitem també una assistència sanitària personalitzada i ben preparada, i que la recerca científica en síndrome de Down rebi el finançament que li fa falta per tirar endavant.
  • Volem una societat orgullosa de la seva diversitat. Una societat que entengui que la vida de cap persona mai està escrita per endavant ni marcada pel seu origen, gènere, edat o condició genètica.

Per una societat més inclusiva i on tots som necessaris. Moltes gràcies a tots aquells qui sempre ens heu donat suport, aquells qui fa anys vàreu canviar la mirada, i als qui ho intentareu fer a partir d’ara.

#CANVIALATEVAMIRADA

FELIÇ DIA MUNDIAL DE LA SÍNDROME DE DOWN

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad