‘En el món d’en Thao’, un cant a la diversitat

Divendres 21 de març es va celebrar a l’Auditori Municipal de Lleida la cantata infantil “En el món d’en Thao”, un homenatge a la diversitat que ha estat un regal de Ricard Gimeno i Jesús Nieto a Down Lleida. Hi van participar més de 250 alumnes de cinc escoles de Lleida.

 Cantata

Divendres 21 de març es va celebrar a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida la cantata infantil “En el món d’en Thao”. L’actuació, que es va estrenar amb motiu del Dia Mundial de la síndrome de Down, va comptar amb la col•laboració de la Regidoria d’Educació i Infància, l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i el Conservatori de Música de Lleida. La Cantata és un homenatge a la diversitat i ha estat un regal de Ricard Gimeno (música) i Jesús Nieto (lletra) a Down Lleida.

Els personatges principals d’aquesta obra són les figures geomètriques del Tangram, un dels jocs de composició més antics i que va sorgir a la Xina. Per això, la història se situa en aquest espai, encara que passa en un irreal “país de les figures geomètriques”.

Un total de 261 nens i nenes de cinc escoles de Lleida (Balàfia, Joan XXIII, La Mitjana, Països Catalans i Riu Segre) van prendre part en l’actuació. La projecció audiovisual va anar a càrrec de Juanjo Campa i CFGS Il·luminació, Captació i Tractament de la Imatge de l’Institut La Caparrella i la composició de les figures és una creació de Mayte Bautista, voluntària de Down Lleida.

Matí de poesia
El matí del dia 21 va estar marcat per un altre acte, al Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, en el que confluïen els dies mundials de la Síndrome de Down i de la Poesia. Joves amb síndrome de Down van llegir el Manifest del Dia Mundial de la síndrome de Down, així com el poema “Tan sols la veu nua” de Montserrat Avelló, en varis idiomes. Simultàniament, alguns nens i nenes van anar construint un gran puzle amb el text del poema, entre els quals també van participar dos nens amb síndrome de Down.

poemes

A més a més, dissabte 22 de març Down Lleida va realitzar la 3ª Jornada de Difusió i Captació de Fons, que va incloure activitats com concerts, tallers de maquillatge, espectacles infantils, etc.

 

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad