Down Catalunya inicia amb l’IMIM un nou estudi sobre la relació entre síndrome de Down i obesitat

Aquest mes d’octubre, Down Catalunya engega un nou espai de col·laboració amb l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM) per iniciar l’estudi GO-DS 21, que treballarà sobre quina és la relació entre la síndrome de Down i l'obesitat.

 

 

Barcelona, 06 d’octubre de 2021.

Aquest mes d’octubre, Down Catalunya engega un nou espai de col·laboració amb l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM) per iniciar l’estudi GO-DS 21, que treballarà sobre quina és la relació entre la síndrome de Down i l’obesitat.

Dins de l’acord que van signar les dues entitats el passat mes de maig i amb la finalitat d’establir un marc estable de relació institucional per a la promoció i desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la promoció de la salut, a través de l’assistència sanitària, la recerca científica i la innovació, s’inicia ara aquest segon estudi.

GO-DS21 és un projecte que compta amb la participació de 12 centres de 6 països diferents, que té com a objectiu la identificació i comprensió dels factors que condueixen a comorbiditats comunes en la síndrome de Down, tals com l’obesitat i la discapacitat intel·lectual. Amb aquest estudi es volen determinar els mecanismes genètics, epigenètics i ambientals que contribueixen a un major risc de desenvolupar aquestes comorbiditats.

Per aquest estudi es convidarà a persones amb la síndrome de Down d’entre 12 i 45 anys a participar-hi per tal de recollir dades mèdiques i realitzar una exploració neuropsicològica (sense necessitat de prendre cap tipus de compost ni medicament).

Des de sempre, Down Catalunya ha apostat per poder anar un pas més enllà pel que fa al la recerca sobre la síndrome de Down i amb aquest acord de col·laboració, la Coordinadora i les entitats que la conformen que s’hi han sumat, volen apostar un cop més per a la difusió i promoció de la investigació.

Aquesta nova col·laboració permetrà a l’IMIM incorporar a les seves diferents àrees de recerca de la investigació sobre la síndrome de Down, un accés més directe a la població amb alteració a la trisomia 21 que vulgui participar-hi.

 

Més informació:

1- https://www.imim.es/estudis-clinics/13/estudi-go-ds-21-quina-es-la-relacio-entre-la-sindrome-de-down-i-lobesitat

2- https://go-ds21.eu/

3- https://www.imim.es/media/upload/pdf/20200921_go-ds21_folder_es_print_editora_137_13_1.pdf

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad