Converses Down, com sona la teva vida?

El músic lleidatà Antoni Tolmos aconsegueix crear un ambient màgic en una sèrie d’entrevistes individuals que ha realitzat a cinc joves amb síndrome de Down. Els joves parlen amb espontaneïtat i tendresa dels seus sentiments, amistats i les coses que els importen.
03 TOLMOS
Antoni Tolmos

Un piano, unes preguntes i unes persones. El músic i compositor lleidatà Antoni Tolmos aconsegueix crear un ambient màgic en una sèrie d’entrevistes individuals que ha realitzat a cinc joves amb síndrome de Down, un projecte impulsat per Tolmos i per Down Catalunya sota el títol “Converses Down, com sona la teva vida?”. Les entrevistes ja es poden veure al Youtube, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Síndrome de Down.

Els cinc joves entrevistats són Vanesa Reinón, Erika Pallarés, Sandy Jordà, Mari Paz Valero i Tere Farré, de les entitats Aura Fundació, Andi-Down Sabadell, Down Lleida i Fundació Astrid 21 de Girona. El piano i la música que genera el compositor en temps real serveixen de fil conductor a les preguntes, que giren entorn l’opinió dels entrevistats sobre els fets que passen al món i el que es pot fer per millorar-lo. A partir d’aquí, parlen amb espontaneïtat i tendresa dels seus sentiments, amistats, família i expliquen quines coses són les més importants de les seves vides. La principal reflexió que se’n treu és que “la felicitat no entén de discapacitats”.


Entrevista a Vanesa Reinón (castellà /subtítols en anglès):

Entrevista a Erika Pallarés (català / subtítols en castellà):

Entrevista a Sandy Jordà (català / subtítols en castellà):

Entrevista a Mari Paz Valero (català / subtítols en castellà):

Entrevista a Tere Farré (català / subtítols en castellà):


 

Antoni Tolmos és professor d’Educació Musical a la Universitat de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més de titulat superior en Piano, Llenguatge Musical i Teoria de la Música, és doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, coach professional especialitzat en rendiment artístic, i expert en creativitat i improvisació musical. És també autor d’una desena de produccions discogràfiques i artístiques. Amb Down Catalunya ja va col·laborar els anys 2009 i 2010 en el projecte Musicdown, com a director d’una orquestra formada per joves amb i sense discapacitat que va oferir diversos concerts arreu a Catalunya.

A “Converses Down, com sona la teva vida?” han participat més de vint professionals, entre tècnics de so, càmeres, editors de vídeo, maquillatge i voluntaris. Tots ells ho han fet de forma totalment desinteressada.

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad