Campanya ‘Discriminació al 21’

Down Catalunya ha creat per aquest 2021 “Discriminació al 21”, un projecte sobre la discriminació que pateixen persones amb discapacitat intel·lectual i que vol conscienciar i donar visibilitat sobre la seva situació real i a l’hora, informar-les dels seus drets.

 

Aquest 2021 Down Catalunya l’ha dedicat a parlar de discriminació. S’han fet xerrades a les entitats que en formen part on s’analitzaven els diferents tipus de discriminació i poder donar pistes a les persones amb discapacitat intel·lectual de com detectar-les. Arrenca aquest darrer trimestre amb la publicació de sis vídeos molt especials.

Massa sovint seguim tenint notícies de situacions que vulneren i discriminen la igualtat promulgada a la Declaració Universal dels Drets Humans de les NNUU l’any 1948. Entre elles, moltes no permeten a les persones amb discapacitat gaudir plenament dels seus drets. Trobem casos d’agressions físiques o psíquiques, de danys a la propietat, insults i amenaces, d’assetjament escolar o laboral, de discriminació laboral i de denegació d’un servei públic o d’una prestació professional, entre d’altres.

Per aquest motiu, Down Catalunya ha creat per aquest 2021 “Discriminació al 21”, un projecte sobre la discriminació que pateixen persones amb discapacitat intel·lectual i que vol conscienciar i donar visibilitat en la societat sobre la seva situació real i a l’hora, informar-les dels seus drets.

 

El divendres dia 22 arrenca la difusió en les xarxes socials de la Coordinadora l’emissió d’una sèrie de sis vídeos amb el hashtag ‘#NOÉSCAPJOC’ on es van analitzant d’una forma ben curiosa una selecció de sis exemples de discriminació ‘interpretades’ per fitxes d’escacs i que s’allargarà durant tot el trimestre.

Situacions com la discriminació per motius de gènere, per discapacitat, per abús de poder, ètnia, situació econòmica i cultural o discriminació a l’escola (bulling) són les sis protagonistes.

En els vídeos s’ha volgut trobar i reflectir els altres rols de cada peça dins del taulell d’escacs, mostrant els paral·lelismes amb la seva pròpia essència (home/dona, poderós/dèbil, blanc/negre…etc)

 

Un cop més, Down Catalunya ha comptat amb la col·laboració de la productora Sunomono Films que s’ha encarregat de la producció dels vídeos que s’aniran emetent durant tot el darrer trimestre de l’any a les xarxes socials de la Coordinadora.

 

El primer, dedicat a la DISCRIMINACIÓ PER MOTIU DE GÈNERE, el podeu veure al següent enllaç:

 

https://youtu.be/VRcgCCkZfWE

 

 

 

 

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad