Xerrada-col·loqui

L’estudi del té verd, o més exactament l’estudi sobre la epigalocatequina galato (EGCG), substància natural que es troba en el té verd, està donant resultats molt prometedors. Els científics adverteixen que no es tracta d’una cura per la síndrome de Down, però asseguren que per primer cop es disposa d’un tractament eficaç i segur per a la millora del rendiment cognitiu de les persones amb síndrome de Down.

Així ho ha demostrat l’assaig clínic en població adulta, realitzat al llarg de dos anys per un equip de científics liderats pels doctors Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG), i Rafael de la Torre, de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Médiques (IMIM). El tractament ha consistit en prendre diàriament l’EGCG combinant-ho amb uns exercicis d’estimulació cognitiva que anaven adreçats a les àrees del cervell on es troben la memòria i el llenguatge.

El proper dissabte 21 de març, Down Catalunya us convida a una xerrada-col·loqui amb Mara Dierssen, titulada “L’estudi del té verd. On som”. Dierssen explicarà els resultats de la investigació en adults i les passes que s’estan fent per aconseguir els recursos per fer aquest mateix assaig clínic amb població infantil, on s’esperen resultats més espectaculars, tota vegada que el cervell dels infants té molta més plasticitat i la EGCG actua sobretot millorant la connectivitat entre neurones.

A més, en relació a aquest assumpte en els darrers mesos s’han produït dues notícies molt positives. En primer lloc, s’ha trobat una companyia que produirà i comercialitzarà la EGCG en forma de batut, fet que farà molt més fàcil la seva ingesta. S’espera que aquest batut, que possiblement tingui el nom comercial de Font Up, sigui una realitat durant aquesta primavera.

D’altra banda, una campanya de crowdfunding realitzada entre els mesos de novembre i gener va permetre reunir l’import mínim per tirar endavant un videojoc específic per que els adults amb SD puguin exercitar de forma correcta, i molt més amena que amb els jocs d’ordinador usats durant l’assaig, les àrees cerebrals que interessa estimular. En concret, es van reunir 18.989,36 euros. Amb tot, els dissenyadors del videjoc estimen que la demo trigarà més d’un any a estar disponible.

Xerrada-Coloqui amb Mara Dierssen

Dissabte 21 de març de 2015

17 hores

Centre Cívic Sant Martí (Carrer Selva de Mar, 215)

Accés gratuït amb aforament limitat

(reservar a: info@sindromedown.cat)