El proper dilluns, 25 de maig, arriba Trysome, un videojoc online que és inclusiu, perquè qualsevol persona hi pot jugar, i solidari, ja que es presenta en forma de campionat obert i l’import que generin les inscripcions durant els 10 dies que durarà el torneig (en principi, fins el 3 de juny) es destinarà als programes de suport a les persones amb síndrome de Down de Down Catalunya.

Així doncs, Trysome és una invitació a intentar-ho (try some en anglès) per la trisomia; és a dir, a passar una estona divertida intentant guanyar el campionat i de passada donar un cop de mà a les persones amb trisomia 21.

CartellJoc-cat copia

 

La seva mecànica és molt senzilla: es tracta del clàssic joc de córrer, saltar i ajupir-se per esquivar obstacles, a velocitat creixent, en el que suma més punts qui és capaç de superar més obstacles. Quan es falla queda anotada la puntuació obtinguda i es torna a començar de zero.

El que distingeix Trysome és la seva finalitat solidària: per jugar només cal tenir internet i inscriure’s online fent un petit donatiu mínim de 5 euros. La inscripció dóna dret a una persona a fer tantes partides com vulgui durant els deu dies, mentre pot veure com evolucionen les puntuacions que fan altres inscrits. Al final, qui aconsegueixi la màxima puntuació obtindrà un premi d’una estada d’una setmana en pensió complerta per a quatre persones a l’hotel Bahía Príncipe de Tenerife, gentilesa de Soltour.

Trysome és una creació expressa que l’empresa tecnològica catalana Sinblink ha realitzat a benefici de Down Catalunya, amb el grafisme del dibuixant Manel Cruz, germà d’una jove amb síndrome de Down i autor de la tira còmica Andrea Down, i amb la col·laboració d’onlinechampion.com, plataforma digital especialitzada en lligues i competicions de videojocs. Tots tres participen en aquesta iniciativa de forma desinteressada.

Do you want to try Trysome? Clicka aquí.