Ruta Xacobea 2013Per tercer estiu consecutiu, un grup de joves catalans amb síndrome de Down fan el camí de Santiago en companyia de joves sense discapacitat. Aquest grup de 22 persones ha sortit en tren en direcció a Sarria (Lugo), i a partir del dia 18 i fins el 26 de juliol recorrerà a peu més de 100 quilòmetres fins arribar a Santiago de Compostela. Com ja és tradició, joves de Down Compostela els acompanyaran en l’etapa final.

Aquesta experiència neix de la voluntat de les entitats que formen part de Down Catalunya de crear espais reals d’inclusió social. El camí de Santiago té una triple vessant esportiva, cultural i religiosa, però sobretot són uns dies d’intensa convivència entre joves amb i sense discapacitat. Tot plegat contribueix a fomentar la seva autonomia personal i la seva formació com a futurs adults amb tots els drets i deures.

En aquesta ocasió l’activitat compta amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona; de la Fundació Agrupació, que aporta la furgoneta i el conductor que dona assistència als peregrins; de Carrefour Lleida i de la Casa Ametller, que aporten alimentació i begudes; i de l’Associació de Voluntaris de La Caixa del Barcelonès.