Andi Down Sabadell i la Fundació Bancària “la Caixa” han firmat una conveni de col·laboració mitjançant el qual la fundació finançarà el projecte Camí a la nostra llar. Aquesta subvenció respon a la convocatòria d’Habitatges temporals d’inclusió social 2016.

Andi Down Sabadell fa anys que promou que els joves amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Vallès Occidental puguin arribar a fer una vida independent, i per aconseguir-ho s’estableix un programa de formació en quatre fases. La que correspón a aquest ajut és la tercera.

La primera, que porta per nom Joves i Amics, són tallers de formació prèvia per a la vida independent amb l’objectiu de treballar de manera pràctica i funcional habilitats personals i de la vida a la llar. La segona fase és el projecte de Pis pont, de formació pràctica. L’entitat disposa d’un pis de formació al qual assisteixen els joves en grups reduïts durant un cap de setmana al mes. D’aquesta manera els joves posen en pràctica les habilitats i estratègies de la vida a la llar.

La tercera fase, que correspon el projecte que s’ha presentat a la fundació bancària “La Caixa”, és de nova creació i dona continuïtat al projecte de pis pont. Aquest nou recurs pretén avançar un pas més, per tal que els joves més preparats canviïn les estades de cap de setmana per estades trimestrals, on augmentaran la complexitat dels aprenentatges, la qual cosa els permetrà interioritzar tots els processos.

L’última fase del programa s’anomena La Nostra Llar. Aquí els joves que ja viuen a casa seva, acollits al programa de suport a la pròpia llar de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a l’acord firmat amb la Fundació bancaria “La Caixa”, joves de l’entitat podran fer estades més llargues al pis de formació amb la finalitat que a mig termini (entre un i tres anys, en funció de cada jove) puguin arribar viure sols o en companyia d’un o dos amics, accedint al projecte “La Nostra Llar”.

Per a l’entitat és molt important aquesta contribució ja que permet consolidar un programa molt ambiciós i destacat com és el camí cap a la vida independent. En aquest sentit, el passat dijous 15 de setembre es va realitzar una trobada informativa adreçada als joves i les famílies que participen en el programa de vida independent de l’associació, on es va fer balanç de l’experiència del curs passat i es va planificar el nou (foto).

xerrada2