Publicacions

Col·labora

Des de la seva creació, la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya ha editat tant publicacions amb l’objectiu d’orientar als professionals que tracten amb les persones amb trisomia 21, com guies per a persones amb discapacitat intelectual (d’accés i consulta lliure). També hem publicat alguns llibres en els quals, joves de Down Catalunya han participat com a periodistes, músics… i cuiners! Si us interessa col·laborar amb nosaltres adquirint alguna d’aquestes publicacions, podeu fer-ho dirigint-vos a: info@sindromedown.cat.

Autor: Down Catalunya i Comissió Europea a Catalunya
Publicació: Desembre 2020

Estratègia Europea per a les persones amb Discapacitat 2021-2030. Amb aquest text elaborat en ‘lectura fàcil’, Down Catalunya i la Delegació a Catalunya de la Comissió Europea volem donar un eina per apropar les institucions europees a les persones amb discapacitat intel·lectual. Que és la UE o la CE? Per que es van fundar? Com poden ajudar-nos? Totes aquestes i moltes altres questions, les podreu trobar en aquesta guia.

Autor: Down Catalunya
Publicació: Setembre 2020

Aquesta guia és una eina escrita en ‘lectura fàcil’ per ajudar-te si algú t’està fent mal o s’està aprofitant de tu i la teva sexualitat.

Relats A Dues Bandes

Autor: Down Catalunya
Publicació: Desembre 2010

Down Catalunya publica un recull de històries catalanes de la mà de personatges com el president Pasqual Maragall, el president Jordi Pujol, l’escriptora Isabel Clara Simó, la il·lustradora Roser Capdevila, el futbolista Rexach o el periodista Àngel Casas entre molts més. 25 personalitats entrevistats per joves de Down Catalunya que han explicat relats breus plens d’anècdotes personals.

Musicòmic

Autor: Down Catalunya
Publicació: Novembre 2010

Un DVD que recull tres contes populars catalans interpretats per l’orquestra MusicDown. Es tracta d’una obra on es fusiona els aspectes visulas dels còmics d’en Picanyol amb la música de l’Antoni Tolmos. Cinc dels intèrprets es converteixen en narradors dels contes donant vida a tots els personatges i caminant de la mà amb la música de l’orquestra

El Libro Del Bebé

Autor: Down Catalunya
Publicació: Juliol 2010

Un petit llibre pensat per ajudar als nous pares davant del naixement del seu fill amb síndrome de Down. Està traduït al castellà, francès, anglès i àrab.

La Nostra Cuina

Autor: Andi Sabadell
Publicació: Abril 2009

Un llibre de receptes senzilles pensades per afavorir l’autonomia i vida independent dels joves amb Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals similars.

Tots A La Cuina

Autor: Down Lleida
Publicació: Març 2007

Llibre de receptes de cuina elaborat gràcies a la implicació desinteressada de persones significatives del món lleidatà, fotògrafs, nens i joves amb Síndrome de Down i els professionals de Down Lleida.

Programa De Salut Per A Persones Amb Síndrome De Down

Autor: Down Catalunya
Publicació: Novembre 2005

Aquesta edició és una traducció del Programa de Salut elaborat per Down España, i consisteix en establir una sèrie de protocols per orientar els professionals que tracten amb les persones amb trisomia 21.

Aquest Bebé Us Necessita Molt

Autor: Down Lleida
Publicació: Setembre 2006

Es tracta d’ajudar a que els pares d’un nadó amb Síndrome de Down, puguin enfocar la seva nova situació de forma positiva.