LLEURE I CULTURA

Col·labora

En aquest apartat, Down Catalunya aplega els seus programes culturals, amb els quals vol donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, a l’hora que permet fer difusió i sensibilització sobre la realitat de les persones amb síndrome de Down.

Autogestors

Down Catalunya organitza una trobada anual dels diferents grups d’autogestors de les nostres entitats. Durant tot un cap de setmana entre 50 i 60 persones amb síndrome de Down de diferents punts del país es troben i participen en xerrades, tallers formatius i sortides culturals.

Trobada de famílies

La jornada lúdica i solidària anual que fem a Port Aventura és també el moment de la trobada de famílies de Down Catalunya. Centenars de famílies amb fills/es o germans/es amb síndrome de Down es retroben en l’acte de benvinguda que es fa al Gran Teatre Imperial de la Xina i al llarg del dia a les instal·lacions del parc.

Curs de periodisme

Organitzem un curs de periodisme a fi de dotar d’eines d’anàlisi de l’actualitat als nostres alumnes, els quals fan entrevistes que, amb el suport de voluntaris, s’enregistren i pengen al nostre canal de Youtube. Entre altres, hem entrevistat Luis Enrique Martínez, Ona Carbonell, Ada Colau, el cardenal Martínez Sistach o Màrius Serra.

Futbol Sala

Des de l’any 2012 i en col·laboració amb el club Masnou Interdinàmic cada mes de juliol Down Catalunya organitza un torneig de futbol sala a El Masnou on diversos equips formats per joves amb i sense discapacitat. Competeixen en partits simultanis al llarg de tot el matí. Al final guanya sempre l’amistat i la inclusió.

Rugbi inclusiu

Down Catalunya ha col·laborat en la posada en marxa i consolidació de la secció de rugbi inclusiu del Barcelona Universitari Club (BUC), del que formen part diversos joves amb síndrome de Down. Els anys 2015, 2016 i 2017 s’han organitzat tres jornades de rugbi inclusiu a fi de donar a conèixer aquesta modalitat esportiva.

Activitats puntuals

També hem participat en múltiples activitats puntuals que han tingut com a finalitat la inclusió i visibilització de les persones amb síndrome de Down. Per citar-ne només algunes, hem fet cursos de parapent (amb el club Organyà Xperience), de navegació, de cinema (amb l’SGAE), un taller sobre arqueologia (amb el CSIC), etc