la foto 5

La Fundació Lleida Solidària (FLS), ONG del Col·legi d’Aparelladors, col·labora amb Down Lleida realitzant el projecte d’ampliació de la seva seu social a través dels aparelladors voluntaris Jaume Lázaro i Jesús Arribas, d’acord amb el conveni signat el 21 d’octubre per part de Pilar Sanjuan, presidenta de Down Lleida i Jordi Garrofé, president de la FLS.

El projecte d’ampliació, millora i rehabilitació del local de Down Lleida preveu l’actuació en els dos locals que ocupa actualment, cedits per l’Ajuntament de Lleida, a la plaça de Sant Pere 3 de Lleida. El projecte preveu més d’una vintena d’espais diferents destinats a recepció-vestíbul; sala d’espera; serveis professionals; diferents despatxos; office; sala de reunions professionals i visites; sala de musicoteràpia, relaxació i psicomotricitat; sales d’activitats en grup i individuals; arxiu i magatzem; i sala de serveis, neteja i lavabos.

L’actuació es preveu en els 370 metres quadrats de superfície dels dos locals que a finals dels anys 90 ocupaven la Llar de Jubilats i el local social del Secà de Sant Pere. La façana principal tindrà uns 70 metres lineals. Ja es disposa del permís d’obres corresponent, encara que falta finalitzar el projecte tècnic per part de la FLS, a fi de treure les obres a concurs, adjudicar-les i començar-les, si és possible, abans d’acabar aquest any 2015. El final d’obra es preveu per començaments de l’estiu del 2016.

Segons han explicat els tècnics, Jaume Lázaro i Jesús Arribas, els treballs es poden dur a terme en dues fases amb la finalitat de no interrompre la tasca que du a terme l’associació, creada l’any 1995 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i ajudar-les a incorporar-se de manera activa dins la societat.

La presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuan, ha manifestat als aparelladors voluntaris de la FLS que han visitat el centre i signat el conveni de col·laboració que “no volem cap luxe, sinó una reforma integral amb la finalitat de gaudir d’un local més ampli, digne i funcional, amb la finalitat d’atendre a les 400 persones que tenim registrades a l’associació, procedents d’un centenar de famílies d’arreu de les comarques de Lleida”.

El pressupost total de l’obra està fixat en uns 120.000 euros, en la seva major part procedents d’una subvenció atorgada pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad el passat mes de juliol. Pel mobiliari, equipaments i d’altres necessitats està previst sol·licitar altres ajuts, així com la programació de diferents esdeveniments per part de l’associació i entitats col·laboradores.