Entre el dilluns 14 de setembre i divendres 2 d’octubre tots els empleats del BBVA estan cridats a votar el projecte solidari que més els agradi d’entre els presentats, a cada comunitat autònoma, per qualsevol integrant de la plantilla del banc. Es tracta del concurs “Territoris solidaris“, que aquest any arriba a la seva quarta edició. Preneu nota, el codi de la nostra padrina és U102768.

En aquesta ocasió, un dels projectes és de Down Catalunya. Porta per títol “Joves periodistes amb síndrome de Down”, i consisteix en un curs sobre tècniques periodístiques i audiovisuals per a joves amb SD. Aquest curs no pretén formar periodistes, sinó millorar les habilitats comunicatives i socials dels participants a fi d’afavorir el seu creixement personal i la seva creativitat.

El projecte preveu la creació de grups formats per uns 10 joves a cinc entitats de Down Catalunya (Down Lleida, Down Tarragona, Astrid 21, Andi-Down Sabadell i Aura Fundació). Per tant, en cas de ser escollit el projecte beneficiarà a 50 joves catalans amb síndrome de Down. Aquests grups rebran una classe a la setmana, on es combinarà teoria i pràctica. Les entrevistes, reportatges i curtmetratges que es vagin fent s’aniran penjant a les xarxes.

El projecte no arrenca de zero, ja  que Down Catalunya ja ha impulsat en els darrers dos anys uns cursets de periodisme, i, en el cas de Barcelona, els seus participants han fet entrevistes a personalitats com Judith Mascó, Màrius Serra o el cardenal Martínez Sistach (podeu veure-les totes al canal Youtube de Down Catalunya, el programa “1,2… gravant”). Cal destacar que dues alumnes, la Laia Martí i la Jordina Amorós, van participar en una entrevista en directa en un programa de La 2 a l’escriptora Cristina Sánchez-Andrade, autora d’un llibre sobre la seva experiència com a mare d’un nen amb SD.

Per tant, si ets empleat del BBVA (en actiu, prejubilat o jubilat), et demanem que votis pel nostre projecte. I si n’ets client també ens pots ajudar demanant al personal de la teva oficina que ens doni suport. Gràcies!