Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i Antonio Guillén, President del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi), han signat aquest passat 22 de febrer, un acord per impulsar un pla de xoc per millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental.

Després de l’acord, el Departament destinarà 57M€ per a promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat, 42,5M€ dels quals per als CETs (pujada del salari mínim interprofessional) i 14’5M€ més que es destinaran a la inserció laboral en l’empresa ordinària. D’aquests, concretament 5M€ aniran a afavorir el manteniment de llocs de treball de persones amb especials dificultats.

L’acord signat també inclou, entre d’altres, sol·licitar el traspàs de competències en relació a la normativa per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat a la Generalitat de Catalunya, crear una comissió bilateral COCARMI – Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, o desenvolupar un pla de la inspecció de treball per al compliment de la reserva del 2% dels llocs de treball en aquelles empreses que no estiguin acollides a mesures alternatives.