1-astrid

Xavier Bataller llegeix el pregó, al costat de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, la presidenta d’Astrid, Mª Lluïsa Ferrer, i altres membres de la fundació

La Fundació Síndrome de Down de Girona i Comarques Astrid-21 celebra els 25 anys de la seva creació, primer com a associació, l’any 1989, i més tard, l’any 1992, ja com a fundació.

Al llarg de tot l’any s’han fet molts actes, començant per la festa popular amb pastís d’aniversari i 25 espelmes que van bufar el 18 de febrer, data en què es complien exactament els 25 anys de la constitució d’Astrid-21. També s’ha fet la tradicional cursa de les Gavarres, a l’abril, o la jornada “Existim quan som visibles?”, al setembre, i el proper 22 de novembre tindrà lloc el sopar de la 5a Diada Astrid-21. A més, fa unes setmanes es va presentar un libdub molt marxós i simpàtic que pots veure clickant aquí.

Però, sens dubte, fins ara el moment més emotiu d’aquesta celebració va tenir lloc el passat 24 d’octubre, quan en Xavier Bataller i Ferrer, un jove amb Síndrome de Down, va llegir el pregó de la festa de Sant Narcís de Girona des del balcó consistorial, en representació de tots els nois i noies de la fundació. El grup de dansa d’Astrid-21 va intervenir tot seguit. Cal felicitar l’Ajuntament de Girona, i en especial al seu alcalde, Carles Puigdemont, per haver tingut la idea de convidar una persona amb síndrome de Down a fer el pregó de les Fires.

La Fundació Astrid-21 dóna servei a les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de les comarques de Girona. Atenen persones de totes les edats, des d’infants a adults, sempre des d’una òptica inclusiva i de potenciació de les capacitats de les persones, i per tant tenen programes de seguiment escolar des dels 3 anys, d’inserció laboral a l’empresa ordinària i de vida independent, a més de desenvolupar activitats esportives i de lleure. A la fundació fan també amb un PQPI d’auxiliar administratiu, un curs de formació ocupacional, un altre de formació continuada d’adults i tenen un servei de teràpia ocupacional i un grup d’autogestors.

Astrid està presidit per Maria Lluïsa Ferrer i compta amb una plantilla de 15 especialistes i tècnics, a més, esclar, del fonamental suport de moltes famílies, voluntaris, empreses i institucions.

2-astrid

El grup de dansa d’Astrid-21, a les Fires de Sant Narcís.