Diseño sin título

Down Catalunya està d’enhorabona aquest mes de juny amb la incorporació de dues noves entitats de Barcelona, Família Amic i Fundación Cromosuma i amb elles, ja en son nou les entitats que la conformen

Fundada al 2010 i partint inicialment de l’àmbit de l’esport, Família AMIC s’ha acabat conformant com una entitat que procura la igualtat d’oportunitats i una major adquisició de drets social i individuals de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies. En aquesta línia, treballen sobretot la inclusió escolar, laboral i social, tant fent jornades de formació o tallers i amb l’esport del Paddel com a eixos vertebradors. L’entitat s’ha esforçat per aconseguir signar convenis amb voluntaris que treballin amb ells la inclusió escolar.

Per la seva banda, Fundación Cromosuma es una entitat jove fundada el 2016 que treballa principalment amb les famílies les etapes d’entre 0 i 14 anys, buscant espais de solucions integrals amb un ampli ventall d’activitats d’estimulació, xerrades a grups de germans, sortides en família o tallers d’oci.  L’entitat compta també amb un equip de professionals multidisciplinaris que es coordinen compartint la informació per tal  d donar solucions mes eficients a les famílies i un recent acord de col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Deu i la seva xarxa de voluntaris.