IMG_0476

La cineasta Mireia Ros ha presentat al Festival de Màlaga el seu darrer treball com a directora, un documental de 60 minuts sobre la quotidianitat d’un grup de joves amb síndrome de Down. El documental, titulat ‘Down n’hi do. La cámara bailarina’, surt del taller de cinema que Ros va impartir fa dos anys a vuit joves, sis amb síndrome de Down i dos amb una discapacitat intel·lectual.

El taller, desenvolupat per Down Catalunya i la Fundació SGAE Catalunya a finals de 2015 va dur la cineasta catalana a decidir seguir treballant amb el grup, convertint el procés de realització del curtmetratge en el documental que es va projectar, fora de concurs, el 20 d’abril dins la 21ª edició del Festival de Màlaga.

Els actors no professionals són Sofía Soneira, Ernesto Hidalgo, Marc Brull, Óscar Aguilera, Guillem Vilageliu, Jordina Amorós, Laia Piqué i Adrià González, els quals s’uneixen a Mireia Ros en la interpretació dels seus propis papers dins del taller de cinema. En aquest enllaç podeu accedir al trailer.

Down Catalunya ha volgut apostar des del primer moment per aquest projecte, participant activament en tots els processos de creació del film, aportant tant aspectes de producció, càsting i comunicació.

IMG_3547