Momentum3

Dissabte 18 de juny una vintena de persones de dins i fora de Down Catalunya es van reunir a Barcelona per debatre sobre la coordinadora i analitzar conjuntament les seves fortaleses i febleses, els seus encerts i errors, les oportunitats i les amenaces. Aquesta posada en comú, convocada i dinamitzada per la consultora Momentum&Co, especialitzada en tercer sector, ha de servir per orientar el camí que seguirà Down Catalunya durant els propers quatre anys.

Entre els assistents hi havia membres de les juntes directives de Down Catalunya i de cinc de les entitats que en formen part (Andi Down Sabadell, Aura Fundació, Down Lleida, Down Tarragona i Fundació Astrid 21 de Girona). També hi van assistir tècnics de Down Catalunya i d’algunes de les entitats membres, així com tres joves amb síndrome de Down d’Aura Fundació i Down Lleida.

IMG_20160618_102150

A més, es va convidar a persones que no formen part de cap entitat, però que han col·laborat amb Down Catalunya en algun projecte puntual o que coneixen la realitat de la síndrome de Down a Catalunya com a pares i mares o com a impulsors d’altres iniciatives per a millorar la qualitat de vida de les persones.

El debat, que es va prolongar durant més de tres hores, va permetre repassar tot el recorregut fet per la coordinadora des de la seva constitució l’any 2004 fins ara, així com posar sobre la taula els diferents punts de vista dels assistents sobre la tasca que es fa de treball en xarxa amb les diferents entitats o de defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, i en especial amb síndrome de Down.

IMG_20160618_124855

Abans d’aquesta posada en comú, els responsables de Momentum&Co ja van mantenir entrevistes individuals amb alguns dels responsables de Down Catalunya per conèixer a fons el treball de la coordinadora, i de tot plegat sorgirà “un document que hauria de servir de full de ruta per a l’equip que porta el dia a dia de Down Catalunya”, explica Xavier Estivill, soci i director sènior de Momentum&Co.

Aquest document no està encara tancat. Si vol aportar alguna proposta, idea o crítica ho pot fer escrivint-nos a info@sindromedown.cat posant a l’assumpte “Estratègia 2016-2020”.