IMG-20180919-WA0007

 

El passat 20 de setembre, va tenir lloc al Palau de la Generalitat de Catalunya, la reunió del CODISCAT (Consell de la Discapacitat de Catalunya), amb la presència del President Quim Torra, del Conseller de treball, Afers Socials i Família Chakir El Homrani, del President del Cocarmi  António Guillén i de representants de Down Catalunya, entre d’altres.

El conseller va explicar que es crearà una comissió interdepartamental en el marc del Codiscat, sobre polítiques publiques d’acord als principis de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat i com a primer pas d’un procés que ha de culminar en un Pacte Nacional que impulsi les polítiques per a les persones amb discapacitat.

La Comissió s’encarregarà d’analitzar l’estat de les polítiques catalanes en aquest àmbit, de la legislació aplicable, així com de la inversió social que es destina a les persones amb discapacitat. Concretament l’estudi se centrarà en els àmbits competencials de benestar, salut, treball, justícia, educació, habitatge, cultura, empresa i territori.

Per la seva banda, el President Torra va dir que s’ha de convertir en una eina que abordi des del punt de vista legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques tots els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat.

Nou Codi d’accessibilitat de Catalunya

En el decurs de la seva intervenció, El Homrani ha recordat també que el Govern ha aprovat recentment la consulta prèvia a la tramitació d’un projecte de decret del Codi d’accessibilitat de Catalunya. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat d’actualitzar el marc normatiu que estableix les condicions d’accessibilitat necessàries perquè els espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat.