L’equip integrat per joves de Down Tarragona assoleix un cinquè lloc en un concurs de ball esportiu ordinari

IMG_3807

El passat 7 de desembre es va celebrar a Salou el XVII Spanish Open Salou, on l’equip Down Wapachá Team, integrat per joves de l’associació Down Tarragona, va participar en la categoria Show Dance Junior amb la representació de l’espectacle “El Circ”. Aquest espectacle es va representar per primer cop el 3 d’octubre a Port Aventura, amb motiu de la trobada anual “Fent Amics amb Down Catalunya”.

Down Wapachá Team va quedar cinqué entre els 9 grups de ball de tota Espanya que van participar en la competició de Salou. Però de tots aquests grups era l’únic amb ballarins amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. A banda, els dies 13 i 14 de novembre la major part d’integrants de l’equip també van viatjar a la ciutat d’Ermelo (Holanda) per participar com convidats en un Open Internacional en el prenien part dos centenars de parelles de ball formats per una persona amb discapacitat intel·lectual i una persona sense.

Aquests dues fites han estat el millor regal d’aniversari a una aventura que va començar ara fa cinc anys, quan sis joves de Down Tarragona van entrar per primer cop a l’Escola de Ball Wapachá de Reus. En l’actualitat són un total de 19 els joves i infants amb síndrome de Down que assagen un o dos cops per setmana i que participen amb les seves respectives parelles en quatre o cinc competicions anuals (categories estàndard i llatí).

Després d’aquests cinc anys de trajectòria en competicions nacionals i internacionals, el Down Wapachá Team ja s’ha fet un lloc al món del ball esportiu, on són acceptats amb afecte i respecte com altres companys, ja que any rere any demostren a la societat que amb esforç es poden aconseguir els objectius.

I no paren, perquè els hi encanta la música i els encanta ballar. Ara mateix ja s’estan preparant per a la propera competició, a finals de gener, al “Trofeu Ciutat De Reus”. Felicitats a l’equip i a l’escola Wapachá!

Actuació de Down Wapacha Team a Port Aventura

Actuació de Down Wapacha Team a Port Aventura