Down Tarragona obre un espai de ràdio a la Cope

sin título-7

Els joves de Down Tarragona han començat un espai al programa de ràdio Societat Limitada, de la cadena COPE Tarragona-Reus. L’espai s’enregistra un divendres al mes i es pot escoltar el dimecres següent a les 13 hores o a qualsevol moment a través del blog de societat limitada.

La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració del periodista Pere Agramunt, la voluntària Isabel Anglès i naturalment la participació activa dels joves. De moment n’han passat nou per les tres emissions que ja s’han fet del programa.

Societat Limitada és un programa produït per Acció Cívica Antibarreres Socials del Camp de Tarragona (ACABS). El seu objectiu és donar veu a les persones amb risc d’exclusió, a les organitzacions i als seus col·laboradors.

En el cas dels joves de Down Tarragona suposa una oportunitat per que puguin fer-se sentir en el seu entorn i promoure així un canvi en la percepció social sobre la discapacitat intel·lectual, a més d’un canal per afavorir la inclusió. La discapacitat intel·lectual no acostuma a tenir cabuda a les ràdios i menys encara amb la veu dels seus protagonistes.

Down Tarragona se suma, doncs, a la via oberta per Down Lleida, que l’any 2008 va posar en marxa un programa de ràdio en col·laboració amb Cope Lleida. Aquest programa, La Nostra Tarda, basat també en entrevistes que fan els joves de l’entitat lleidatana, ha complert vuit anys, continua emetent-se puntualment el darrer divendres de cada mes per la senyal de FM de Cope Lleida (97.4) i la intenció expressada per totes dues parts és que duri molts anys.

A més, la coordinadora Down Catalunya imparteix des de fa tres anys uns cursets de periodisme a joves amb síndrome de Down de les seves entitats, els quals fan pràctiques entrevistant a personatges que ells mateixos trien. Els últims han estat l’entrenador del Barça, Luis Enrique, i la campiona de natació sincronitzada, Ona Carbonell.

En totes aquestes iniciatives es conjuga tant la vessant formativa de l’experiència com la voluntat de donar veu a les persones amb discapacitat, a fi que, amb el micròfon a la mà, gaudeixin d’un aparador on reivindicar les seves capacitats.

2016-02-23T15:28:08+00:0023 Febrer, 2016|