Barcelona, 03 de maig de 2021. Aquest mes d’abril, Down Catalunya ha signat un conveni de col•laboració amb l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM) amb la finalitat d’establir un marc estable de relació institucional per a la promoció i desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la promoció de la salut, a través de l’assistència sanitària, la recerca científica i la innovació.

Poder contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones amb la síndrome de Down és l’objectiu final de la investigació científica i els avenços en medicina depenen en gran mesura dels assaigs clínics, els resultats dels quals orienten als investigadors a com abordar terapèuticament els trastorns que puguin tenir associats algunes persones amb la síndrome de Down. Els darrers anys s’ha avançat molt però encara queda molt per comprendre.

Des de sempre, Down Catalunya ha apostat per poder anar un pas més enllà pel que fa al la recerca sobre la síndrome de Down i amb aquest acord, la Coordinadora i les entitats que la conformen que s’hi han sumat, volen apostar un cop més per a la difusió i promoció de la investigació.
Aquest acord permetrà a l’IMIM incorporar a les seves diferents àrees de recerca de la investigació sobre la síndrome de Down, un accés més directe a la població amb alteració a la trisomia 21 que vulgui participar en els estudis actius i en projecte que prepara l’IMIM.