Barcelona, 19 de febrer de 2021. Down Catalunya s’ha sumat a la petició feta per la nostra federació d’àmbit estatal (Down España), fent arribar  a la Consellera de Salut, la Sra. Alba Vergés, una carta on li fa saber, en referència al Pla de vacunació Estatal contra la COVID-19, que Down España ha enviat petició al Ministeri de Sanitat justificant la conveniència d’incloure a les persones amb síndrome de Down majors de 40 anys (i menors amb comorbiditats importants, sobretot deterioració cognitiva, epilèpsia i gran obesitat) dins dels grups prioritaris de vacunació.

En la carta, signada per Glòria Canals, Presidenta de Down Catalunya, es remarca que aquesta petició, avalada científicament per la Societat Internacional de Recerca sobre la Trisomia 21 (T21RS) que ha realitzat i publicat un estudi que mostra que les persones amb síndrome de Down, particularment les que tenen més de 40 anys i les més joves amb comorbiditats importants, corren un major risc de tenir resultats més greus després de la infecció amb el SARS-*Cov-2, incloent complicacions pulmonars secundàries

En la mateixa nota, Down Catalunya comunica a la Sra. Vergés que Down España ha rebut resposta de la Sra. Pilar Aparicio Azcárraga, Directora General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, en la qual es reconeix aquesta evidència i s’esmenta que aquest grup de persones s’haurien de vacunar en les primeres fases de l’Estratègia.