Down Catalunya va néixer el 17 de gener de 2004, de la ma de Down Lleida, Down Tarragona i Astrid21 amb la pretensió de donar empara i crear sinergies entre les diferents entitats que treballen amb la síndrome de Down al nostre país.

Des d’aquell moment, la nostra federació, ha treballat intensament i ha anat complint molts dels reptes i desitjos que aquell dia es van proposar. Actualment, son ja nou les entitats que la conformen i podem dir que aglutina a més de 4.000 persones.

Treballem en xarxa amb les entitats, hem creat diferents espais de debat i trobada, ens esforcem cada dia per a donar visibilitat a les persones amb síndrome de Down i col·laborem amb organismes públics i privats.

En l’àmbit de l’educació, hem participat en la creació del Decret d’escola inclusiva i darrerament, de la creació i disseny de la Webteca. Recordem amb orgull quan vam ser declarats entitat d’utilitat publica o quan ens van atorgar el segell de la Fundación Lealtad, on se’ns premiava per la nostra transparència.

Down Catalunya vol celebrar aquests quinze anys de treball, amb un seguit d’activitats i novetats, que aniran succeint-se durant tot 2019.

Son exemples, la creació d’un nou “logo” especial per aquest aniversari, la renovació i adaptació a dispositius mòbils de la nova web, l’elaboració d’un espai que hem anomenat “15 anys / 15 fites” on s’anirà repassant les 15 actuacions de la nostra federació que han estat mes rellevants, la cessió per part del compositor nord català Pascal Comelade, d’una de les seves peces musicals o un seguit de missatges de persones molt especials que mica en mica anirem revelant.

Moltes sorpreses que esperem us agradin i que anirem anunciant al llarg de tot l’any.