Coordinadora

Col·labora

La Coordinadora Down Catalunya neix amb l’objectiu de treballar en pro de les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment aquelles amb la Síndrome de Down.

La seva creació sorgeix de la voluntat d’algunes de les diferents associacions i fundacions de persones amb Síndrome de Down de Catalunya, membres de Down Espanya, amb la finalitat de formar una plataforma conjunta per treballar en la millora de la qualitat de vida de totes les persones amb la Síndrome de Down de tot el territori català.

A principis de l’any 2004 es comença a gestionar la creació de la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya, i és el 21 de maig del mateix any quan finalment es constitueix amb el número 30, de la Secció 2a 1a.

La Coordinadora Síndrome de Down està inscrita en el Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials del Servei de suport de l’agrupació, d’entitats per l’atenció al discapacitat, amb el número ES/0337/2004, del Departament de Benestar i Família, de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat va declarar Down Catalunya entitat d’utilitat pública amb data de 24 de març de 2010.

Down Catalunya forma part de:

Federació que aplega les entitats que donen suport a les persones amb síndrome de Down a Espanya. Down Catalunya està federada a Down España. Actualment la presidenta de Down Catalunya és també secretària de la junta directiva de Down España.
Entitat que reuneix les diferents federacions de persones amb discapacitat i malatia mental a Catalunya. Down Catalunya ocupa una vocalia a la junta directiva del Cocarmi.
Plataforma formada per entitats i persones individuals que treballa amb l’objectiu de promoure l’educació inclusiva a Catalunya. Down Catalunya és membre de la Plataforma.

Plataforma que treballa amb l’objectiu de promoure la incorporació de les persones amb discapacitat al mercat laboral ordinari. Down Catalunya és membre de la Plataforma.

Els nostres objectius:

La Coordinadora Down Catalunya pretén potenciar, promoure, coordinar i atendre a les diferents associacions i entitats d’iniciativa social que tinguin per objecte vetllar i defensar els drets i la inclusió de les persones amb Síndrome de Down de Catalunya i de les seves famílies. Tanmateix, la Coordinadora mitjançant la realització d’actuacions i activitats vol oferir un servei de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, llurs famílies i els professionals.

  • Potenciar les relacions entre els diferents membres de la Coordinadora per tal de definir un programa d’actuació comú.
  • Fomentar la constitució d’entitats que treballin per a les persones amb Síndrome de Down a Catalunya.
  • Establir-se com a interlocutor amb l’Administració Pública.
  • Establir i mantenir relacions de col·laboració amb altres organitzacions amb objectius similars.
  • Estudiar i promoure disposicions legals que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Promoure la realització de campanyes d’informació i sensibilització per a difondre la realitat de les persones amb Síndrome de Down.
  • Promoure i participar en activitats de formació de professionals del camp de la Psicologia, Educació, Medicina… per tal de millorar el servei que s’ofereix des de les entitats membres.
  • Promoure l’assistència a persones amb discapacitat a través dels projectes d’integració escolar, laboral, social i programes de salut.
  • Recolzar a les famílies de les persones amb Síndrome de Down i/o discapacitats similars.