unspecifiedLa Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats va aprovar amb 36 vots a favor i una abstenció, la reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg). Aquesta modificació pretén eliminar la possibilitat que, en els procediments d’incapacitació legal, els jutges puguin privar del dret de vot a determinades persones per motius associats a la seva discapacitat.

Prop de 100.000 persones amb discapacitat estan privades al nostre país del dret polític fonamental a exercir el sufragi, situació sobre la qual Nacions Unides va advertir a Espanya el 2011, comminant-la a modificar amb urgència la seva legislació electoral per adequar-la al tractat internacional de drets humans de les persones amb discapacitat. D’acord amb aquesta Convenció, cap persona amb discapacitat en cap cas pot ser desposseïda del seu dret al vot.

Així mateix, el Comitè Espanyol de representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) com a promotora civil d’aquesta reforma reclamant aquest dret des de fa anys, la ha qualificat de molt satisfactòria perquè “la democràcia està a punt d’arribar a totes les persones amb discapacitat en Espanya “.