1

Aura Fundació compleix 25 anys aquest 2014, i per celebrar aquest aniversari està preparant diversos actes. El primer, una jornada tècnica que du per títol “25 anys de treball amb suport” i que tindrà lloc el proper 9 de maig al Cosmocaixa.

Glòria Canals, directora d’Aura Fundació i presidenta d’ACTAS, obrirà la jornada amb una conferència sobre la inserció dels joves amb síndrome de Down a l’empresa ordinària, a continuació es farà una taula rodona en la que intervindrà la presidenta de l’Associació Europea de Treball amb Suport i un responsable del programa Incorpora de La Caixa. L’Ajuntament de Barcelona presentarà un estudi sobre la feina que fan les persones amb discapacitat a Parcs i Jardins, hi haurà un nou col·loqui amb representants de la Xarxa FIL (Foment de la Inserció Laboral) i clourà l’acte Xavier López, director general d’Economia Social de la Generalitat.

En aquest enllaç trobareu el programa detallat i la forma de registrar-vos. La inscripció és gratuïta.

Aura Fundació va ser l’entitat pionera a tot l’Estat espanyol, i una de les primeres a Europa, a desenvolupar la metodologia del treball amb suport, nascuda els anys 70 als EUA i Canadà, a fi que les persones amb discapacitat poguessin accedir al mercat laboral ordinari amb els suports necessaris. En aquest 25 anys, Aura ha fet possible que prop de 200 persones amb discapacitat intel·lectual, i en especial amb la síndrome de Down, accedissin a un lloc de treball en una empresa convencional, dels quals avui dia n’hi ha un centenar que continua en actiu.

Aura va ser també impulsora i fundadora d’ACTAS (Associació Catalana de Treball amb Suport) i AESE (Asociación Española de Empleo con Apoyo), que apleguen a totes les entitats dedicades a la inserció laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya i Espanya. I també va ser membre fundadora de la European Union of Supported Employement (EUSE).

2