L’any 2020 és un any important per a la promoció de la igualtat de gènere. Mundialment se celebrarà el 20è aniversari de la resolució 1325 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sobre les dones, la Pau i la Seguretat i també el 10è aniversari de la creació d’ONU Dones.

Tot i que es fan progressos, els canvis que està experimentant la societat en aquest àmbit són molt lents i calen polítiques i accions valentes. Avui dia, cap país pot dir clarament que ha assolit la igualtat de gènere. Les dones i les nenes segueixen infravalorades, amb sous menors que els homes, menys opcions laborals i patint diverses formes de violència, tant a casa com al carrer. Si a tot això li sumem la vulnerabilitat de les nenes i dones amb discapacitat, la situació s’agreuja encara més.

Per aquest motiu, Down Catalunya ha cregut adient destinar en gran mesura part de la seva línia d’actuació d’aquest any al projecte ‘Dones Down’ sobre els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest projecte  vol  conscienciar i donar visibilitat a la societat sobre la situació real de les nenes i dones amb discapacitat intel·lectual i, alhora, informar-les del seus drets.

Entre altres coses, el projecte inclou l’edició d’una guia per a la prevenció de l’assetjament, abusos i agressions a les dones amb discapacitat, feta en col·laboració amb el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el  CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats)  i el patrocini de l’empresa Reckitt Benckiser.

El tret de sortida d’aquest projecte, és el vídeo “Dones Down”.