Els líders polítics i socials reben als nostres joves

Divendres 21 de març, Dia Mundial de la Síndrome de Down, diversos joves pertanyents a les nostres entitats van sortir al carrer a reclamar que se'ls tingui en compte com a ciutadans de ple dret. I ho van fer davant dels principals representants polítics i socials de Catalunya.

Parlament

Divendres 21 de març de 2014, Dia Mundial de la Síndrome de Down, diversos joves pertanyents a les entitats de Down Catalunya van sortir al carrer a reclamar que se’ls tingui en compte com a ciutadans de ple dret. I ho van fer davant dels principals representants polítics i socials de Catalunya. Com en altres ocasions, vam poder comptar amb l’impagable suport dels membres de l’Associació de Voluntaris de la Caixa.

En un matí, aquests joves es van entrevistar amb la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, amb el secretari d’Ocupació del departament d’Empresa i Ocupació, Joan Aregio, amb la directora general d’Educació Infantil i Primària, Alba Espot, amb els presidents de les patronals Foment del Treball i Pimec, Joaquim Gay de Montellà i Josep González, i amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez. La última visita va ser al Parlament de Catalunya, on els diversos grups es van ajuntar i van ser rebuts a l’hemicicle per la seva vicepresidenta primera, Anna Simó.

A tots aquests representants polítics i socials els nostres joves els van llegir el manifest que reproduïm a continuació:

Benvolgut senyor/a,
D’entrada, li volem agrair que avui, Dia Mundial de la Síndrome de Down, ens hagi rebut i ens dediqui uns minuts a escoltar-nos.
La nostra intenció a l’hora de demanar aquesta entrevista era traslladar-li que les persones amb síndrome de Down volem que se’ns tingui en compte perquè formem part d’aquesta societat.
Som persones amb opinions i gustos diferents, però ens uneix una voluntat:
Volem ser ciutadans de ple dret!
Volem viure de forma autònoma, desitgem ser educats en un entorn inclusiu, desitgem ser útils a través d’un lloc de treball ordinari i desitgem fer-nos grans tenint sempre una vida socialment activa.
Sabem que cadascú de nosaltres hi ha de posar el seu esforç personal, però necessitem de vostès que ens facin costat, que ens donin suport.
Si no podem potenciar al màxim les nostres capacitats, si no podem ser tan autònoms com sigui possible, al final la societat serà més buida i trista, i nosaltres serem més dependents i sortirem més cars a l’administració.
Cadascú, en la mesura de les seves possibilitats, sap com ens pot donar un cop de mà.
Ara que ja ens ha escoltat, només li demanem que demà no ens hagi oblidat.
Moltes gràcies per la seva atenció.

A continuació, els joves van formular dos o tres preguntes a cada interlocutor, i tot seguit van establir una conversa més distesa i informal. A tot arreu vam ser molt ben rebuts i a cada lloc vam arribar a diferents nivells de promeses i compromisos. Els seguirem.

Aquí teniu un resum gràfic de la intensa jornada.

Ens han escoltat2

 

Us deixem també algunes reaccions a la nostra marató d’entrevistes.

Nota de premsa de Foment del Treball

Comunicat publicat a la web de PIMEC

Nota de premsa de Benestar Social i Família

Nota de premsa del Parlament de Catalunya

Vídeo emès pel canal UGT

Vídeo al bloc El Món del Quim

 

 

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad