12ª jornada solidària “Fent Amics” a PortAventura

L’acte central es va celebrar com sempre al Gran Teatre de la Xina i en aquesta ocasió va ser conduït per l’actriu i escriptora Estel Solé i per en Gerard Lana, dependent al Decathlon i membre d’Andi Down Sabadell.

Foto: gencat

 

 

El passat dissabte 2 d’octubre va tenir lloc la dotzena edició de la jornada solidaria ‘Fent Amics’ que organitza anualment Down Catalunya i la Fundació PortAventura. Amb caràcter eminentment lúdic i de convivència, les famílies de les deu entitats que conformen Down Catalunya van trobar-se de nou per gaudir d’una jornada festiva i a l’hora reivindicativa.

Un cop més s’ha comptat amb el patrocini de la Fundació Invest For Children i la participació de molts voluntaris/es que aporten les entitats de Down Catalunya a la qual cal sumar-hi els de la Federació d’Associacions de Voluntaris de La Caixa.

Enguany, la Coordinadora se sent especialment premiada per la presencia de la Hble. Consellera de Drets Socials, la Sra. Violant Cervera, de la Sra. Teresa Pallarès, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, de la Sra. Cesca Domènech, directora general d’Acció Cívica i Comunitària i de la Sra. Montse Vilella, directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat així com ja és habitual, de la també presencia del Sr. Ramon Marsal, President de la Fundació PortAventura.

En l’acte central al Gran Teatre de la Xina, que en aquesta ocasió va ser conduït per l’actriu i escriptora Estel Solé i per en Gerard Lana, dependent al Decathlon i membre d’Andi Down Sabadell, la presidenta de Down Catalunya, la Sra. Glòria Canals, va recordar tothom l’enorme resiliència que ha tingut el sector de la discapacitat en aquests darrers mesos en pandèmia i la gran capacitat d’adaptació als nous reptes sorgits que ha mostrat encara més, la importància de les nostres entitats socials a l’hora d’ajudar les persones amb discapacitat.

Per la seva banda, la Consellera va remarcar que la diversitat ens enriqueix a tothom i que Down Catalunya ho fa present cada dia. Va mostrar-se al costat de la feina que fan les nostres entitats i disposada a seguir treballant plegats per la inclusió social i l’autonomia personal “volem un país on cadascú pugui desenvolupar el seu projecte vital de forma autònoma, un país on cada persona pugui exercir les seves capacitats”. Va destacar també que “si volem continuar avançant per fer que Catalunya sigui diversa i inclusiva, és imprescindible que adaptem la nostra acció i la nostra normativa a la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat”.

El Sr. Marsal va destacar la participació dels voluntaris/es, famílies i entitats en aquest dotzè aniversari de la jornada ‘Fent Amics’ de Down Catalunya i el seu ferm compromís a seguir celebrant-lo al costat de la Fundació PortAventura en anys següents.

Al Gran Teatre de la Xina, els i les assistents van poder gaudir de l’actuació de ball del grup ‘Down Revolution’ integrat per joves i infants de Down Tarragona. Per la seva banda, PortAventura va oferir el seu fabulós espectacle ‘Halloween Forever’ a càrreg de la seva companyia de ballarins i acròbates.

En aquesta ocasió Down Catalunya ha tornat a comptar amb la participació de nombroses entitats que han volgut donar suport a l’hora de fer difusió de l’acte a les seves xarxes socials, com són la Federació de Colles de Diables de Barcelona, de la Colla Xicots de Vilafranca, de l’Eix Comercial Sant Antoni o les sabateries Querol i Querolets entre d’altres.

COMPARTEIX

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament.   
Privacidad